2014/03/18

Színezd újra, Színezd újra... A Földet, ha megfakulna!

Tegnap betekinthettünk a Színezd Ki A Földet projektbe, ahol Ursu Liliána és Porubszky Ágnes tanárnők a mentorok. Rengeteg új információval rukkoltak elő, hogy miről is szól az egész, mi a lényege... Egy rövid interjú során bepillanthattok a színfalak mögé ;)


- Én: Annyira megtetszett a projekt neve, figyelemfelkeltő... Kíváncsi lennék, hogy mi folyik a terem négy fala között. Miről szól a projekt?

- Porubszky Ágnes tanárnő: Ez valójában egy ismertető jellegű feladat. A gyerekeknek alkalmuk nyílik megismerni a Földet, a különböző kultúrákat és az egyéniségeket a világunkban.

- Én: Mit csinálnak három napon keresztül a srácok?

- P.Á.: Valójában a három nap tevékenységei forgásban váltakoznak. A három feladat: társasjátékot készítenek, a falra a Földről freskót festenek, valamint különböző országokról tájékozódnak és ebből prezentációt készítenek.

- Én: Mi lesz a fő termék, amit megmutatnak a bemutatónapokon? (sajnos erre ésszerű választ nem kaptam)

- P.Á.: Sajnos a titoktartási fogadalom védi, hogy elmondjam... De szívesen látunk mindenkit, akit érdekel, hogy mivel ütöttük el az időnket.

- Én: Rendben van tanárnő, mindenféleképpen ellátogatunk Önökhöz. Zárásképp: a gyerekek együttműködőek? Csapatban jól dolgoznak? Mert mint tudjuk, a 12. évfolyamról különböző osztályokból jöttek - megvan az összetartás, vagy klikkesednek?

P.Á.:Teljes mértékben, öröm velük együtt dolgozni, és nagyon örülök annak is, hogy ez a klikkesedés csak egészséges keretek között zajlik le, és ez minimális mértékben jelentkezik csak osztálytársak között. Remekül dolgoznak csapatban is, és a feladataikat is nagyszerűen, kreatívan oldják meg :) 

Ezekkel a háttérinformációkkal lettünk gazdagabbak. Mindenkit biztatni tudok csak, hogy lessen be a bemutatónapokon a tanárnőékhez, és ámuljanak a „meglepetésen"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése