2014/03/20

BUDAPEST AKKOR ÉS MOST

Ma teljes betekintést nyertünk a "Város és Identitás" című projekt munkálataiba. Interjút készítettünk Horváth János tanár úrral és Juhász Éva tanárnővel, akik különböző feladatokat találtak ki végzőseik számára.

- A tanár úrral voltunk külföldi tanfolyamon a Város és Identitás témában - tudhattuk meg a tanárnőtől. - Én a nyáron Lisszabonban vettem részt egy ilyen programon, kollégám pedig két évvel ezelőtt Stockholmban. Diákjainkkal elmentünk a Földalatti Vasúti Múzeumban. Csoportokban ki kellett választani, hogy kinek mi tetszik, és ezt mutatták be a többieknek.

A tanár úr inkább a fogyasztói társadalmat, mint a mai nagyvárosi identitást részletezte.

- Folyamatosan a Nagyvárosi Identitás témán belül a fogyasztói társadalom megjelenése a nagyvárosban téma lett inkább kibontva. Két történelmi háttér jelent meg: Budapest a dualizmus korában és a Kádár-korszakban. A dualizmus korát egészen a földalatti vasút megindulásától kezdtük vizsgálni. Utána tettünk egy időugrást, amelyet a Kádár-korszak segítségével dolgoztunk fel. Tömegközlekedési kvízt készítettünk tanulóink számára.

- A produktumok kisfilmekben és PPT-ben készültek, amelyet a mai napon fogunk összesíteni.

A tanárok véleménye szerint a csoportok teljes mértékben együttműködően tudtak dolgozni társaikkal.

- A múzeumban úgy éreztem, hogy tetszett nekik a program. Újságot készítettünk és interjúkat. Reméljük, hogy sok tapasztalatot nyertek diákjaink a projekthét által.


Megkérdeztünk néhány diákot, hogy hogyan érezték magukat:

Barátainkkal voltunk, új dolgokat tanultunk Budapestről."
Érdekes feladatok voltak, új embereket ismerhettem meg, sok hasznos információval lettem gazdagabb."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése