2014/03/21

Újra lecsapott!!! (ajándék milka)

Megrázó esemény történt ma iskolánkban. Sajnálatos módon egy halálesetről szereztünk tudomást, de arról nincs információnk, ki tette. Mindenki csak találgat, de én bizonyosan tudom, hogy ki lehetett az! Samara!
Egy diáklány talált rá a holttestre. Megkerestem ezt a személyt, és feltettem neki pár kérdést, de nem tudtam belőle kihúzni túl sok információt, mert még mindig erős sokkhatás alatt állt.
Így nyilatkozott a történtekről:

„Nagyon megfájdult a fejem, ezért kimentem a második emeleti mosdóba, abban a reményben, hogy ha iszom egy kicsit, akkor biztosan jobb lesz. Mikor a mosdóhoz értem, láttam, hogy a csap meg volt engedve, de nem volt ott senki. Elzártam a csapot és belenéztem a tükörbe. Ekkor vettem észre…a tükörből megpillantottam egy… egy lány holttestét. Ijedtemben hangosan felkiáltottam és kirohantam a mosdóból.”


Aki tudja, ki Samara, az keresse meg Varga Lilla 13. C-s tanulót, és ha jó nevet mond, egy NAGY TÁBLA MILKA csokit kap tőlünk jutalmul. ( A jutalmat csak másnap kapod meg ;) ) Samara a felsőbb évfolyamokban található meg ;)

Rock csapat aratott



A legjobb projekt bemutató, amit mindenki élvezett, hisz énekeltek, ugráltak, sikítoztak és lekaphattuk a LEGNAGYOBB ARCOT a suliban, Varga Andrást.







A két lány nagyot aratott. Büszkék lehetünk rájuk.

Vérlázíttttttó.

Mikor a második emeleti lány mosdóban megtartottuk rend szerinti ülésezésünket, váratlanul megzavartak minket és kizavartak, így nem tudunk nektek új cikket mutatni, csak egy ide nem illő képet:




2014/03/20

Rettegj!!!!


Rákóczisok, figyelem!

Samara a Körből elszabadult. Itt járkál köztünk. Bármikor lecsaphat. Menekülj az életedért!
Nyomozóink már elindultak és keresik őt, de ha elég bátor vag, segíts nekik és komiban írd meg, hogy szerinted ki ő.

Szandik a dobogón


Ma megrendezték a karaoke versenyt a konditeremben. Íme a helyezettek:
1. Budai Alexandra
2. Jármai Alexandra
3. Nos, erre a helyre többen is jelentkeztek. Kérjük, aki tudja az igazságot, keressen meg minket!
Breaking News!
Informátorunk szerint a 3. helyezett: Bezzeg Zorán és csapata!

Hogy látnak minket a 444-ben?


ÖNNEK EGY ÚJ ÜZENETE ÉRKEZETT.
Mit üzennek a profik....
...a Profiknak?

Videóüzenetet kaptunk a 444.hu szerkesztőségéből. Azt mondják, olyan jók vagyunk, mint ők. 
Vagy ilyesmi...:-) Nézz bele! Örülj velünk!





Szeretünk, Fülöp Péter!!!444!!!




BUDAPEST AKKOR ÉS MOST

Ma teljes betekintést nyertünk a "Város és Identitás" című projekt munkálataiba. Interjút készítettünk Horváth János tanár úrral és Juhász Éva tanárnővel, akik különböző feladatokat találtak ki végzőseik számára.

- A tanár úrral voltunk külföldi tanfolyamon a Város és Identitás témában - tudhattuk meg a tanárnőtől. - Én a nyáron Lisszabonban vettem részt egy ilyen programon, kollégám pedig két évvel ezelőtt Stockholmban. Diákjainkkal elmentünk a Földalatti Vasúti Múzeumban. Csoportokban ki kellett választani, hogy kinek mi tetszik, és ezt mutatták be a többieknek.

A tanár úr inkább a fogyasztói társadalmat, mint a mai nagyvárosi identitást részletezte.

- Folyamatosan a Nagyvárosi Identitás témán belül a fogyasztói társadalom megjelenése a nagyvárosban téma lett inkább kibontva. Két történelmi háttér jelent meg: Budapest a dualizmus korában és a Kádár-korszakban. A dualizmus korát egészen a földalatti vasút megindulásától kezdtük vizsgálni. Utána tettünk egy időugrást, amelyet a Kádár-korszak segítségével dolgoztunk fel. Tömegközlekedési kvízt készítettünk tanulóink számára.

- A produktumok kisfilmekben és PPT-ben készültek, amelyet a mai napon fogunk összesíteni.

A tanárok véleménye szerint a csoportok teljes mértékben együttműködően tudtak dolgozni társaikkal.

- A múzeumban úgy éreztem, hogy tetszett nekik a program. Újságot készítettünk és interjúkat. Reméljük, hogy sok tapasztalatot nyertek diákjaink a projekthét által.


Megkérdeztünk néhány diákot, hogy hogyan érezték magukat:

Barátainkkal voltunk, új dolgokat tanultunk Budapestről."
Érdekes feladatok voltak, új embereket ismerhettem meg, sok hasznos információval lettem gazdagabb."

A paraszt ember spanyol módra :)

Tegnap 49 spanyol diák érkezett iskolánkba, akik a vizsga előtti időszakot egy európai körúttal töltik, többek között Budapestre is ellátogattak. Három tanuló segítségét kértük a feladatunk elkészítésében, amit nagy lelkesedéssel vállaltak.


Gracias si estuvisteis aqui! - Köszönjük, hogy itt voltatok! :)




Betekintés a színfalak mögé

Vajon mivel foglalkozik a Tündérmese csapata a hét folyamán? Tündérekkel? Talán különböző mesékkel? Vagy egyáltalán nincs is köze a tündérekhez? Nekünk elárulták! Tarts velünk és tudd meg te is! 

Részletesen bemutatjuk a foglalkozás témáját, Edina és Barbi segítségével. A csoport nagy együttműködéssel dolgozott a projekten, ezt pár kép is bizonyítja:


Készítettünk egy humoros, rövid kis videót is:

2014/03/19

Átverés nyomozása



Kerestük ma is az eltűnt csoportot, akik tegnap átverték csapatunkat. A nyomozás során kiderült, hogy a helyszínen voltak. A képen látható helyszínen látták őket utoljára. Sajnos ennyi információval tudtak nekünk szolgálni nyomozóink. Aki látta A múzeumlátogatás és egyéb projekten résztvevőket, kérjük értesítsen minket. Megkérdeztük P. Jázmint és K. Emesét, hogy mi a véleményük a történtekről, hisz ők az áldozatok. Ezt a választ kaptuk: „A paraszt ember nem harapós kedvű."



Állandó pozitív megerősítés

A diák dolgozik, a tanár meg csak ...
éokél

Facebook nélkül

A FaceboOkosan projekt fő témája a Facebook és a diákok egy internet nélküli napja. A két tanárnő szerint a mai világban igen fontos, hogy megismerjük a legnépszerűbb közösségi oldal helyes használatát. Egy rövid tájékoztatás után nekiláthattak a feladatuknak: egy videót kellett készíteniük egy számítógép nélküli napjukról.

Mindenki létrehozta a videóját. Ezekből megtudtuk, hogy a legtöbbjük olvasna, sportolna vagy barátaival lenne. Számukra ilyen egy ideális szabadidő. Ezeket a programokat a tenyerükről készített rajzba is beleírták.

A mai nap befejezték ezt a feladatukat, ennek eredményeként filmnézéssel töltötték a hátralévő időt. A közösségi háló című filmet nézték meg, ami a Facebook megalapításáról szól. Ebben választ találtak néhány kérdésükre. A diákok visszagondolva az elmúlt három napra úgy érezték, hogy igazán hasznos volt számukra ez a projekt.


Tip-top

Te melyiket szereted a legjobban? A média csapat kedvenceit itt láthatod. :)
  1. Noisette
  2. Mogyorós
  3. Habkrémes
  4. Bubby
  5. Mazsolás-mogyorós
  6. Karamellás
  7. Narancsos
  8. Smarties
  9. Kekszes
  10. Epres joghurtos

Mennyiben irányíthatjuk a sorsunkat???


Gondolkodtál már azon, mit is fogsz kezdeni az életben? Milyen munkát fogsz vállalni? Egyáltalán lesznek-e jó lehetőségeid? Vajon jól fogsz keresni vagy mindennapos anyagi gondjaid lesznek? És ezekről te magad dönthetsz majd?

Sok kérdés merül fel mindenkiben, amikor az ember önálló életet szeretne kezdeni, saját karriert építeni.
A Mennyiben irányíthatjuk a sorsunkat? projekt ezekben a kérdésekben próbált segítséget nyújtani.

A projekt résztvevői közül több diák is nagyon szívesen állt kameránk elé. Sok érdekességet meséltek el, miket is csináltak az elmúlt napokban. Azt is elmondták, milyen furcsa, de mégis különleges külső helyszínre látogattak el a csoporttal.

Nézzétek meg Ti is interjúinkat!!! :)

Első videónkban egy olyan rétegről van szó, akik még keresik a helyüket az életben. Van, aki róluk is gondoskodik és ideiglenes szállást biztosít számukra.

                                         

Több társadalmi réteget is megvizsgált a projekt.
A következő interjúban főként a munkavállalással kapcsolatos dolgokról hallhattok.



Single boys? Single lady!!

A II. Rákócziban új tánckurzus indult fiúknak, amit megtekinthettek ezen a videón. A kezdő csoportunk még elég amatőr, ezért senki ne érezze feszélyezve magát és bátran jelentkezzen Beyoncé tanárnőnél, aki minden szerdán és pénteken 2-től 4-ig megtalálható az iskolában! Ha úgy gondolod, nem tudsz táncolni, akkor FŐLEG gyere el, mert itt igazi profivá válhatsz! Ezen a számon bővebb információt kaphatsz: 06704826969


Ui.: A videón látható táncruha és cipő KÖTELEZŐ!! :) (És a borotvált láb is ajánlott!)

Erdőben az élet

A Mi erdőnk projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az elmúlt két napban számos kisebb feladatot kellett elvégezniük. Hétfőn négyfős csoportokra oszlottak. A csoportoknak plakátokat kellett készíteniük, melyek a magyarországi természeti katasztrófáról szóltak. Ezenkívül prezentációt is készítettek, amely egyben a végső produktumuk is. Kedden a Margitszigeten befőttesüvegekbe gyűjtötték a Duna vizét, aminek megmérték a pH értékét. Utána tettek még egy kellemes sétát a szigeten, majd visszatértek az iskola épületébe. A 9-es teremben elvégeztek néhány kísérletet, mint például vizet tisztítottak, oldatokat szűrtek. Kutatásukat az alagsorban folytatták, ahol sikerült elkapni az egyik diákot, mivel épp jó kedvében találtuk:
Ma befejezték a prezentációkat, amelyeket előadtak egymásnak, és lepontozták egymás alkotásait.
Kessel Klaus-Martin tanár úr véleménye szerint elérték a céljukat. 

Végső játszma

Ez a hét a Játék a szabályban projektnél egyaránt izgalmasan és unalmasan telt. Sok új dolgot megtanultak, mint például azt, hogyan dolgozzanak csapatban és hogyan alkalmazzák a matekot a mindennapokban. Az elmúlt két napban különböző labdajátékokat játszottak, bár volt, aki nem vett ezekben részt:
„Aludtam, ettem, ittam.”
A többség szerint mégis nagyon jó volt a projekt:
„Ezt a hetet amennyire nem vártuk, annyira sajnáljuk, hogy vége lett. Ez a három nap összehozta a 9. évfolyam jó arcait. Ui.: Rettegünk a filctoll visszatérő szellemétől!(:"

Végül a három témánk közül ez tűnt a legizgalmasabbnak..

POLITOLÓGUS BACK: Somogyi Zoltán

A mai nap folyamán kicsit alaposabban utánanéztünk a tegnapi politológusunknak, azaz Somogyi Zoltánnak.



Egy kis infó róla:
1973-ban született. Először szociológia szakon tanult az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen, később Pécsett folytatta tanulmányait kommunikáció szakon a Pécsi Tudományegyetemen a Bölcsészettudományi Karon. A Political Capital ex-ügyvezető igazgatója.


Miután elolvashattuk, hogy hogyan indult és hová jutott el eddig, láthatjuk, hogyha karriert akarunk csinálni, azért igencsak meg kell dolgozni. Ő is egy példa arra, hogy ha kitartóan küzdünk a céljainkért, akkor elérhetjük azokat.


Az előadásában azt a tanácsot adta a diákoknak, hogy mindig vállalják fel magukat, és vetkőzzék le a gátlásaikat. Azt taglalta, hogy Amerikában nyíltabbak az emberek, többet is kérdeznek, és hogy mi is többet és bátrabban kérdezzünk bármit bármikor bárkitől. Mi is úgy gondoljuk, hogy csak úgy tanulhatunk, hogyha kérdezünk. A vége felé a politológus már igencsak áttért politikai témára, amit mi sajnos nem nagyon értettünk, de reméljük, hogy a csoport megértette, és hasznos volt számukra.:)

(DivatoZoltán?:D)

Itt a korábban említett fülbevaló, és persze a tanárnő is, aki szívesen állt modellt nekünk. (Köszönjük szépen, tanárnő!)



Interjú Varga Tiborral



A projekthét első napján a Tanár urat arról faggattuk, hogy miként látja Ő, valamint a témában résztvevő diákok a sztereotípiákkal kapcsolatos dolgokat. A munka során különböző szerepjátékokkal, foglalkozásokkal dolgozták fel tapasztalataikat, élményeiket, melyek nemcsak közelebb hozták őket egymáshoz, de számtalan dolgot megtanultak. Az interjú során felszínre törtek komoly érzelmek is...


 N:  Üdvözlöm a Tanár urat! Elmondaná kérem, hogy miről is szól az Önök projektje?
V. T.: Természetesen. Mivel 2014. a Holokauszt éve, úgy gondoltuk, hogy egy picit jobban bevezetnénk a diákjainknak, hogy ez mit is takar igazából. A társadalmi rétegek elkülönülése, a kirekesztés, valamint az elfogadás.
 N: Mit gondol, mennyire érdekes ez a téma az ifjúság körében?
V. T.: Nos, az a tapasztalat, hogy többen a kifejezéssel sem voltak tisztában. Pontosan ezért úgy döntöttünk, hogy egy kis játékkal vezetjük be őket e világ megismeréséhez… megbélyegezték egymást, majd a viselkedésük alapján kellett kifejezniük a helyzettel kapcsolatos érzelmeiket. A siker egyértelmű volt, azt láttuk az arcokon, hogy már pár óra elteltével megértették a Holokauszt súlyát, komolyságát. 

N: Miért ez a trió jött létre, hogyan tudnak együtt dolgozni a vezetők?
V. T.: Mivel mindannyian már évek óta az iskola tanárai vagyunk, már ismertük egymást. Én személy szerint azt gondolom, hogy pont kapóra jött, hogy mindhárman „máshoz” értünk, így kiegészítjük egymást. Míg Pusztai Katalin tanárnő a jogi részét ragadta meg a dolgoknak, addig Hoós Ildikó tanárnő a gyerekek érzelmeire próbált hatni, én pedig a szervezési munkálatokban jártam el.

 N: Arról értesültünk, hogy a 11. évfolyamról vesznek részt a projektben. Miért éppen ennek a célcsoportnak lett felajánlva ez a téma?
V. T.: Erre egy nagyon rövid, tömör, lényegretörő választ tudok adni. A tavalyi projektek közül ez az a téma, amelyről úgy éreztük, feldolgozásra kell kerülnie ismét, csak most más megközelítésből. Ehhez a témához az évfolyamok és témák felosztásánál nekünk a 11. évfolyam jutott, és nem volt választási lehetőségünk… Azonban félreértés ne essék, meg vagyunk elégedve a csoport munkájával, és nagyon élvezzük a közös délelőttöket.

 N.: A programok között szerepelt egy külső helyszín is. A Tanár úr szerint milyen hatással volt a diákokra a múzeumlátogatás, mennyiben változhatott most a témával kapcsolatos véleményük?
V. T.:  Én azt gondolom, a hatás minden szempontból elkerülhetetlen, mint ahogy az is, hogy abból adódóan, hogy nincs két egyforma ember, és egyes helyzeteket máshogy élünk meg, itt is hasonlóképpen történtek az események. Voltak, akik a dolgok mögé láttak, de olyanok is, akik a felszínen időztek el...

 N:  Végül pedig beszélne arról egy picit, hogy mit várnak a hét végére? Mi lesz a végső produktum?
V. T.: A diákokkal azt beszéltük meg, hogy prezentációban mutatjuk be a három nap munkáját, mellyel reméljük, hogy kifele is megfelelően át tudjuk adni az átélt élményeinket.

Diák szemmel



„Számunkra a demokrácia szabadság, szeretet, szerelem, minden, ami jó. Mi is a Demokrácia más szemmel című projekten vettünk részt. Az első két napon minden feladatot elvégeztünk, szóval ma ilyen laza napunk van, mint mindig."


A képek is árulkodók, hogy a csapatban nem mindenki szorgoskodik, hanem inkább az első emeleti udvaron pingpongoznak. Vajon ki nyeri a meccset? Szurkolj nekik!

Az egyik képen láthatjátok, ki hogy érezte magát a foglalkozáson. Kíváncsiak vagyunk, hogy ti melyik projekten voltatok és hogyan éreztétek magatokat. Válaszaitokat kommentekben várjuk.

Nyugdíjas szemmel




„Nagyon érdekes volt a Demokrácia más szemmel című  projekt. A csoportban lévő embereket összekovácsolta. Csináltunk malacperselyt is. Azt hittem, hogy unalmas lesz, de a végére nagyon élveztük a közös munkát. Az elején csoportokra bontottak minket. Én a nyugdíjasok csoportjába kerültem. Terepmunkán megkérdeztünk néhány nyugdíjast a demokráciáról. Elég sok színű választ kaptunk. Sokan azt mondták, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Mások szerint van. Elég érdekes feltevéseket hoztak fel. Majd itt az iskolában ppt-t csináltunk erről, amit majd a nagy bemutatón bemutatunk. Megtanultuk, hogy a demokrácia egyenjogúságot, népuralmat jelent. Sok élménnyel gazdagodtam a három napban."


Sok érdekes információt tudhattunk meg erről a projektről. De mégis két kérdés merült fel bennem, amelyekre keresem a választ.
Az első kérdésem az lenne, hogy számotokra mit jelent a demokrácia?
A másik pedig az, hogy tényleg úgy gondoljátok, nincs Magyarországon demokrácia ?

Kommenteljetek!

Így Nyilatkozott Egy Diák...

Nyomozó munkánk eredményeként újabb felvétellel szolgálhatunk nektek ;)
Sikerült egy diákból kihúzni pár infót a Színezd ki a földet projekttel kapcsolatban.


Figyeljetek minket folyamatosan, mert hamarosan többet is megtudhatok!! ;)

Elkaptuk Porubszky Ágnest

Stábunk tudósítói „elkapták” Porubszky Ágnes tanárnőt egy interjú erejéig. Megtudtunk sok érdekes dolgot, de nem is cifrázom tovább, inkább nézzétek meg a felvételt!


Mint láthatjátok, kicsit titkolózott a tanárnő, de stábunk kinyomozza a további információkat.

2014/03/18

10 kaja, amit nem úgy eszel, ahogyan kellene

Gondolkoztál már azon, hogy csak te eszed fura összeállításban az ételeket vagy más is?
Ne gondolkozz tovább, mert a válasz: igen. :)

10 kaja, amit nem úgy eszel, ahogyan kellene:
  1. Sültkrumpli, mekis fagyiba mártogatva.
  2. Cukros tejföl.
  3. Pezsgőtabletta magában elszopogatva.
  4. Kiflibe rakott túrórudi.
  5. Mirelit borsó, gyümölcs kiolvasztás előtt.
  6. Pilóta keksz szétnyitva, kienni a krémet.
  7. Ropi, Nutellába mártogatva.
  8. Kenyér chipsszel.
  9. Tejszínhab a flakonból.
  10. Joghurtba mártott kifli.

Végre játszunk

A Játék a szabályban projektben ma a résztvevők nagyon jól érezték magukat, megvillanthatták röplabdázási tehetségüket, és el is fáradtak. A diákok ezt mondták:
„Ma egy röplabda meccsel indítottuk, ami már önmagában jobb volt, mint a tegnap. Nagyon izgalmas öt szettben nyert a Nokedli csapat, de mindkét csapat kapott csokit. Majd a nap fénypontja: másfél óra matekozás..:)
Jól éreztük magunkat, szokás szerint a Nokedli csapat nyert, és finom volt a csoki!”

Végtelenül

A FaceboOkosan projektet a 403-as tanteremben tartották meg, ahol megkérdeztünk néhány diákot, hogy miért ezt a projektet választották. Akadt olyan, akit beosztottak ide, viszont utána rájött, hogy a téma ideális a korosztályának. Mások önszántukból jelentkeztek, hiszen felismerték a projekt fontosságát és érdekesnek is ígérkezett. A diákok jelenleg videót készítenek egy internet nélküli napjukról. Véleményük szerint bár a feladatok lehetnének izgalmasabbak, mégis jól érzik magukat, mert a légkör kellemes és a számítógép előtt tölthetik a napjukat. Tudomásunk szerint a feladatot már tegnap elkezdték, és ma folytatták. Reméljük holnapra már készen lesznek. Addig is itt egy videó a munkafolyamatukról, kellemes zenei aláfestéssel: Végtelenül

Titkok kagylója


Ma kaptunk egy plusz feladatot. A feladatban egy rövid kis videót kellett készíteni, amelyben minden csapattagunk szerepel. A feladatot teljesítettük, de sajnos a feladat végére elvesztettük egyik kollégánkat =( ,Jázmint.

Séta, séta

Rajtakaptunk egy labdát egy táblafilccel karöltve a lépcsőn sétálgatni. A lesifotósaink igen érdekesnek találták a helyzetet, így követték őket. Az útjuk a strandra vezetett... :)


Úgy hallottam...

Úgy hallottam, szülinapja van.



18. születésnapját ünnepli ma a magyartanárok nagyágyúja, Szabados Tímea tanárnő. Ezúton is felejthetetlen és nagyon boldog születésnapot kívánunk neki !!! :)

Kísérletek az erdőben

Ma a Mi erdőnk projekt tagjai igen aktívak voltak. Ennek köszönhetően interjút készítettünk az egyik diákkal az eddigi két napról. A nevét a nyilvánosság előtt nem szerette volna vállalni, viszont a szerkesztőségben megtalálható.

Színezd újra, Színezd újra... A Földet, ha megfakulna!

Tegnap betekinthettünk a Színezd Ki A Földet projektbe, ahol Ursu Liliána és Porubszky Ágnes tanárnők a mentorok. Rengeteg új információval rukkoltak elő, hogy miről is szól az egész, mi a lényege... Egy rövid interjú során bepillanthattok a színfalak mögé ;)


- Én: Annyira megtetszett a projekt neve, figyelemfelkeltő... Kíváncsi lennék, hogy mi folyik a terem négy fala között. Miről szól a projekt?

- Porubszky Ágnes tanárnő: Ez valójában egy ismertető jellegű feladat. A gyerekeknek alkalmuk nyílik megismerni a Földet, a különböző kultúrákat és az egyéniségeket a világunkban.

- Én: Mit csinálnak három napon keresztül a srácok?

- P.Á.: Valójában a három nap tevékenységei forgásban váltakoznak. A három feladat: társasjátékot készítenek, a falra a Földről freskót festenek, valamint különböző országokról tájékozódnak és ebből prezentációt készítenek.

- Én: Mi lesz a fő termék, amit megmutatnak a bemutatónapokon? (sajnos erre ésszerű választ nem kaptam)

- P.Á.: Sajnos a titoktartási fogadalom védi, hogy elmondjam... De szívesen látunk mindenkit, akit érdekel, hogy mivel ütöttük el az időnket.

- Én: Rendben van tanárnő, mindenféleképpen ellátogatunk Önökhöz. Zárásképp: a gyerekek együttműködőek? Csapatban jól dolgoznak? Mert mint tudjuk, a 12. évfolyamról különböző osztályokból jöttek - megvan az összetartás, vagy klikkesednek?

P.Á.:Teljes mértékben, öröm velük együtt dolgozni, és nagyon örülök annak is, hogy ez a klikkesedés csak egészséges keretek között zajlik le, és ez minimális mértékben jelentkezik csak osztálytársak között. Remekül dolgoznak csapatban is, és a feladataikat is nagyszerűen, kreatívan oldják meg :) 

Ezekkel a háttérinformációkkal lettünk gazdagabbak. Mindenkit biztatni tudok csak, hogy lessen be a bemutatónapokon a tanárnőékhez, és ámuljanak a „meglepetésen"!

Kitérés


Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak meleget." - tartja a népi hiedelem. Nos, idén ez beigazolódni látszik, bár szerdán egy gyors mozgású hidegfront vonul át fölöttünk, utána azonban pénteken már több helyen mérhetünk az országban 21-22 fokot.





Eközben mi:

Szorgosan dolgozunk :)

A rock nyelvén

Visszatértünk a Légy a kutyák királya című projekthez, ahol megtudtunk pár információt. Megkérdeztünk néhány diákot a feladatokról, amire szívesen válaszoltak.

- Mi alapján vannak szétosztva a csapatok?
Három nagy csoportban dolgozunk: smink, zenei stílus és öltözködés. 

- Számotokra mennyire vált érdekessé a téma?
Nagyon, mert megismerkedhetünk a 70-es évektől a napjainkig a rock zenével.

- Milyen formában mutatjátok be a projektet pénteken?
Elkezdtük összerakni a prezentációkat, gyűjtjük a ruhákat, és közben hallgatjuk a régi, magyar rockzenéket.

- Elképzelhető, hogy valamelyik projektvezető tanárt is beöltöztetitek?
Igen, úgy néz ki, Varga András tanár úr vevő rá, de erről még később adunk információt.


ÉLJEN A ROCK "N" ROLL!!


PARAPAPPA :)



A leleplező csapat pihizik:DDD


Sulikerülés mesterfokon!

Mi történhetett tegnap óta??! Felszívódtak a riportalanyaink!! A város és identitás nevű csoport eldöntötte a tanárokkal együtt, hogy felfedezik Budapestet... Lehet, hogy stábunk elől menekülnek?? :O Vajon visszatérnek valaha az iskolánkba (hogy újra faggathassuk őket)????
Tegnap még javában folyt a munka:
Ma meg már színüket sem láttuk :( :
Pedig ma is reménykedtünk benne, hogy lelkes, fényképezkedni vágyó és segítőkész riportalanyaink lesznek.



Viccesen a komolyat

A gyerekek játékos formában foglalkoznak a demokráciával, ezáltal könnyebben és több kedvvel kerülnek közelebb a politikai rendszerhez. Nem mennek külső helyszínekre, mert meglepő módon az iskolai környezetben is vidáman feltalálják magukat. A végeredményt prezentáció formájában tekinthetjük meg a pénteki nap folyamán. Már alig várjuk, hogy megnézhessük az elkészült munkákat! 

Demokrácia fogalma viccesen :)


FELADAT TELJESÍTVE!

Milyen ötlettel állnál elő, hogyha kapnál egy labdát, egy tollat és egy mosdókagylót? Mi így oldottuk meg.
A mai médiacsoport kihívása, hogy készítsen egy blogbejegyzést ezeknek a tárgyaknak a megjelenítésével.


!!!BREAKING NEWS!!!

Nem tudok a fiúk nevében beszélni, de Labda Barnát lencsevégre kapva, átgondoltam a helyzetüket a 2RF-ben... Valljuk be, a srácok kisebbséget alkotnak a 450 lányhoz képest a maguk 50 főjével.
Épp ezért megértem, hogy L.Barna tiltakozik a "lányos" projektnap ellen, és valami férfiasabb dolgot csinálna, ha már az iskolában kell „sínylődnie". 

SPORT NAPOT A FIÚKNAK! 
(Szerintem a lányok is élveznék)

Előkerültek a tündérek!

A mai napon nagy kő esett le a szívünkről, amikor megláttuk a
„Tündérmese" projekt résztvevőit. Vidáman fogadtak minket, és szívesen válaszoltak pár kérdésünkre. Elárulták, hogy a feladatuk egy prezentáció készítése a bántalmazásról, vallásról és a segélyekről. Csoportokban dolgoznak, ahol jó hangulatban telnek az órák.
A többség az iszlám vallást kedvelte meg, amivel lelkesen foglalkoznak. Reméljük a napokban sem múlik el ez a hozzáállásuk. 


Több ezer ember a Kába kő felé fordulva.  

Újrahasznosítás, adakozás

A Demokrácia más szemmel című projekten a diákok az iskola falain kívül különböző korosztályhoz tartozó embereket kérdeztek meg a demokrácia fogalmáról, és a válaszadók egy műanyag röfivel térhettek haza :)


Átverés

Két csoporttársunk az egyik projekt vezetőivel megbeszélte, hogy ma a csapattal együtt mennek a Holokauszt Múzeumba. A két lány el is ment a megbeszélt helyre, és fél órán át várták a csapatot. De ők nem jöttek.


A két lány kiengesztelésül egy nénitől lufit kapott . :)



Temetői hangulat a „Temetni vagy nem temetni"-ben

A csoport az Antigoné című művet dolgozza fel a napokban, a diákok megismerkednek az ókori görög kultúrával, beszélnek az erkölcsről, demokráciáról, és mini drámákat is előadnak. Amikor kiálltak a csapatok, akkor nem volt túl nagy a lelkesedés és kicsit félénkek voltak, de reméljük, hogy a sok gyakorlás után ez változik, és biztosra vesszük, hogy mostanra már belejöttek és élvezik is az előadásokat.


Ezzel a videóval biztatni szeretnénk a diákokat, hogy magabiztosabban álljanak ki a közönség elé! (Egyébként mi is pont így csinálnánk, ezért nem véletlen, hogy ebbe az iskolába járunk! :P) 

      


Betörtek David Beckham-hez!!!

A tegnapi Real - Barca meccs után, mikor a szálloda szobájába érkezett, szokatlan dologra lett figyelmes a Real Madrid focistája. Feltételezhetően női rajongókból álló csapat dúlta fel David luxusszobájának fürdőjét. A tükörre különböző szerelmes szövegeket írtak, a mosdón egy labdát emlékül hagytak. A filctollakat eldobálva találták meg, mint később kiderült, a biztonsági őrök elől menekülve hajították el. 


Az eldobált filctollakon lévő ujjlenyomatok alapján a rendőrség nyomozást indított.


A rongálást látva D.B. sokk hatása alá került. 
A károkat még a nap végére helyreállították.

Politológus style!

A diákok körbeültek, és nagy figyelemmel hallgatták a politológust, aki azért érkezett hozzájuk, hogy segítse az e heti munkájukat. A politológus arra biztatta őket, hogy sose féljenek kérdezni, és ne érezzék feszélyezve magukat az idegenek előtt. Különböző politikai témák merültek fel, de ezek mellett kiderült, hogy egy férfi politológusnak is lehet véleménye a női divatról, mivel igencsak hozzáértően dicsérte meg a Tanárnő fülbevalóját.


Nem csak jó előadást tart, de még dance-elni is tud! :D

A SZENDVICS

A Tanári előtt szerettünk volna interjút készíteni Buzás Anita tanárnővel egy világmegváltó dologról, de kiderült, hogy a tanárnőnek ennie kell, ezért lepattintott minket, de azért mi kíváncsiak voltunk arra az ételre, ami miatt lemondta az interjút.
Tataratatatatata:
                              -Sonkáspaprikásparadicsomosszendvics                 

És Buzás tanárnő:
                                                                                         -Buzás tanárnő

Azért még szeretjük a tanárnőt, és jó étvágyat!                       

Mások vagyunk ?

Ezzel a kérdéssel foglalkoznak diákjaink, akik a Mindannyian mások vagyunk című projekten vesznek részt. A hetedik kerületet fedezik fel a kérdés megfejtése érdekében. Valóban mások vagyunk? Feltevésem szerint igen, mi mások vagyunk.




Tragikus Gyilkosság A Mosdóban

F.Labda holttestét keddre virradó reggel találták meg egy belvárosi szakközépiskolában. Egyelőre - meg nem erősített hírek szerint - szerelemféltés állhat a háttérben. Gyilkosát, T.Filctollat  200 méterre a gyilkosság helyszínétől találták meg egy ismeretlen suliboxban. Helyszíni fotók kerültek a birtokunkba. Megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

T.Filctoll családja a rendőrségtől tudta meg, hogy fiuk kegyetlen módon végzett áldozatával.


A gyilkos előzetes letartóztatásban várja tárgyalását, ahol előreláthatólag elsőfokon akár 30 év fegyházbüntetésre ítélhetik.


A Stáb lelkes munkájától a tanárok is belelkesedtek




Pápai Júlia tanárnő így örül:-)

2014/03/17

" Más" Szemmel

 Te is kíváncsi vagy, hogy mások hogy látják a Demokráciát?
Akkor itt a helyed. :)  


Tegnap meglátogattuk a Demokrácia más szemmel című projektet, ahol megismerheted, hogy a különböző társadalmi rétegek hogyan látják a demokráciát a nyugdíjasok, diákok, munkások és öltönyösök szemével.
A  diákok játékos formában ismerhetik meg a különféle nézeteket,  látogatást tesznek egy nyugdíjas  otthonba.


Lusta játékosok


Erről a projektről sajnos túl sok információt nem tudtunk szerezni, mivel a diákok filmet néztek. Azonban a film megtekintése után egyhangúan azt nyilatkozták, hogy a társaság és az alapötlet jó és érdekes, viszont a megvalósítás kevésbé izgalmas. A holnapi napot jobban várják, hiszen megmutathatják, milyen tehetségesek a sportban.